Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

POGOSTA VPRAŠANJA o jadralnem padalstvu

Kdo lahko leti (starost, teža, zdravje)?

Starostna omejitev načloma ne obstaja. V primeru, da ste mladoletni, potrebujete podpisano dovoljenje vašega skrbnika. Najvišja teža potnika je 130 kg. Sposobni morate biti teči približno 30 metrov.

Predhodne izkušnje?
Predhodne izkušnje niso potrebne. Pred vzletom vam bo vaš pilot podal vse informacije potrebne za varen in nepozaben polet z jadralnim padalom.
Trajanje poleta?

Obljubimo vam lahko najmanj 15 minutni polet. Toliko časa potrebujemo za jadranje med vzletiščem in pristankom v brezveterju. V primeru dobrih vremenskih pogojev, lahko v zraku ostanemo dlje – tudi 45 minut.

Kako je z vrtoglavico in strahom pred višino?

Presenetljivo se večina ljudi, ki jih na tleh muči vrtoglavica, v zraku počuti sproščeno.

Ali je adrenalinsko?
Večina potnikov je na vzletišču precej vznemirjenih, kar je za nekoga ki bo čez nekaj minut odtekel v neznano popolnoma normalno.  Po enostavnem vzletu in nekaj sekundah v zraku se 99% ljudi popolnoma umiri. Če imamo nad pristankom dovolj višine in si želite izkusiti pravo energijo jadralnega padala, lahko izvedemo tudi nekaj posebnih manevrov, ki bodo žile napolnili z adrenalinom.

Kako naj bom oblečen/a?
Najbolj pomembna je dobra pohodniška ali športna obutev. Obleke morajo biti udobne in letnemu času primerne.

Kje se dobimo?
Ponavadi se dobimo na pristankih ali A postaji smučarskega centra Kanin (Dvor 43, Bovec).

Kaj če vreme ni primerno za polet?
Lahko se zgodi, da bo polet potrebno prestaviti. V primeru, da boste Bovec ali okolico obiskali za več dni, vam svetujemo, da načrtujete polet v začetku vašega obiska, saj je jadralno padalstvo od vseh športov na prostem najbolj odvisno od vremena.
ARSO

Kvalifikacije pilotov?
Vsi naši piloti imajo vse potrebne licence in dovoljenja za izvajanje komercialnih tandemskih poletov, imajo lata izkušenj in prvovrstno opremo.

Kdaj plačam?
Plačate lahko z bančnim nakazilom ali z gotovino na dan poleta. Kartic ne sprejemamo.

Kaj če moramo odpovedati?
Zastopimo, da v življenju ni vse predvidljivo. V primeru odpovedi nas prosim obvestite čimprej.

Ali lahko prinesem svojo kamero?
Vsekakor lahko s seboj prinesete fotoaparat, kamero ali telefon in ovekovečite svoje doživetje. Polet je dovolj miren, da lahko upravljate z opremo brez problema. Sami nositeodgovornost za predmete, ki jih prinesete s seboj.

Ali me lahko prijatelji gledajo na vzletišču ali pristanku?
Pristanki so lahko dostopni in ponujajo lep pogled na zaključek leta. Lahko si nas ogledate tudi na vzletišču, a potrebujete lasten prevoz oz. si boste morali sami kupiti karto za gondolo. Ponavadi ne morate videti vzleta in pristanka, tako da se morate odločiti za enega.

Jelka P
Jelka P
10 April 2023
Zelo lep polet in čudovit razgled na okoliške vršace.🪂
Canyoning Challenge Slovenia
Canyoning Challenge Slovenia
16 January 2023
Top experience with Martin! =DI said I will never fly (or bungee) but here I am - still alive and craving for more! Thanks, Martin! See you next time!! - Matej
Lena
Lena
15 October 2022
Kann ich nur weiterempfehlen! Ich habe mich zu jederzeit sicher gefühlt und konnte so den Flug einfach nur genießen! Vielen Dank Martin!
Jordy Dolk
Jordy Dolk
20 September 2022
It was amazing! Thanks team flying bear!!🤩🤩
Isi
Isi
13 September 2022
Amazing Trip! We had a lot of fun paragliding with Robert and Martin. We learned some interesting facts about the region and paragliding. The drive up to the mountain was good fun. Strongly recommend the two pilots and the agency!! Thanks again, Nici and Isi 🙂
Evelyne Broeckaert
Evelyne Broeckaert
5 September 2022
First time paragliding, amazing experience! Professional guiding and you feel directly at ease. I would definitely recommend.
Oliver Bollow
Oliver Bollow
3 September 2022
Super nice and trustworthy paragliding instructors. A wonderful experience of paragliding flight in the Bovec area.